nedjelja, 23. listopada 2011.


Gospodaru naš, uputi na pravi put djecu našu i jetime naše, sačuvaj ih od zla svakoga, i učini ih iskrenim robovima Tvojima, zaštiti njihovu imovinu, učini ih blagim i poslušnim nama,  a nas učini ljubaznim i blagim prema njima.
      
              Milostivi Gospodaru, usadi nam više ljubavi prema našim džamijama i onima koji nas vode na pravi put. Učini da volimo džamiju, džemat i da jedva čekamo dolazak dana petka i džume u njemu. Ne daj nam da zaboravljamo svoju islamsku zajednicu.

            Gospodaru naš, popravi naše cjelokupno stanje i sačuvaj nas od dunjalučkog fitneta i kazne na Ahiretu. Gospodaru naš, o Ti Živi i Vječni, o Tvojoj pomoći ovisimo, pa nas ne ostavi da se oslonimo na sebe, ni koliko treptaj oka, niti koliko manje od toga, Gospodaru, popravi naše cjelokupno stanje, nema boga osim Tebe. Gospodaru naš, očisti naše duše, učini ih smirenim i zadovoljnim, učini da Ti budeš s njima zadovoljan.

             Molimo Te Gospodaru naš, zaštiti nas od loših vođa, od dušmanskih riječi i djela, od pokvarenosti u riječima postupcima i razmišljanju. Primi naše pokajanje, oprosti grijehe nama, roditeljima našim, našim umrlima i svim muslimanima, i naša posljednja dova je:  الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ  Hvala Allahu gospodaru svih svjetova i neka je salavat i selam na Allahovog Poslanika Muhammeda, s.a.v.s.